Bongkar! Cara Selamatkan Rumah Yang Nak Kena Lelong

rumah nak kena lelong

Jujur kata, ansuran bulanan rumah boleh jadi satu jumlah yang besar. Ada yang tanggung bayaran ni kerana tersilap beli rumah. Ada juga yang beli rumah, kemudian tak mampu bayar kerana perubahan dalam gaya hidup. Rumah kemudian nak kena lelong dengan bank. Kalau berada dalam situasi ni, apa perlu kita buat? Keburukan Jika Rumah Kena Lelong … Read more

Panduan Dan Cara Jual Rumah Di Malaysia

panduan dan cara jual rumah

Jual rumah ni ada cara dan langkah. Kalau tak ikut prosedur yang betul jualan boleh jadi memeningkan dan tak berjaya. Dalam artikel ini saya akan terangkan kesemua aspek dan cara jual rumah. Mudahan-mudahan dapat menjadi panduan kepada anda. Jika anda ingin baca dalam Bahasa Inggeris, sila rujuk artikel The Ultimate Guide On How To Sell A … Read more

10 Punca Rumah Tak Dapat Dijual Dan Cara Atasi

punca rumah tak dapat dijual

Jual rumah ni bukan mudah. Ada sesetengah penjual dah macam-macam cara dia buat tapi masih tak laku. Dalam artikel ini saya akan terangkan 10 punca kenapa rumah tak dapat dijual dan apa nak buat supaya pembeli berminat. 1) Tiada siapa mahu beli kalau anda jual rumah lebih harga pasaran Pembeli rumah tak akan beli rumah … Read more

Proses Jual Beli Rumah Secara Tunai. Macam Mana Tu?

proses jual beli rumah secara tunai cash

Anda nak jual atau beli rumah cash? Alhamdulillah rezeki tu. Tak ramai penjual yang dapat pembeli cash. Begitu juga tak ramai yang mampu beli rumah tunai. Apa pun, prosedur jual beli rumah tu kena betul. Dalam artikel ni saya nak kongsikan tentang proses jual beli rumah secara tunai. Macam Mana Cara Dan Proses Jual Beli … Read more

Cara Jual Rumah Loan Kerajaan. Mudah Je Rupanya.

cara jual rumah loan hutang pinjaman kerajaan lppsa

Anda ada rumah yang anda beli guna pinjaman LPPSA (Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam). Sekarang anda tengah fikir nak jual rumah. Boleh ke jual? Macam mana cara jual rumah loan kerajaan ni? Siapa yang akan selesaikan hutang anda? Jom ikuti. Boleh Ke Jual Rumah Yang Masih Ada Loan Kerajaan? Jawapan ringkasnya: Ya, anda boleh jual … Read more

Cara Jual Rumah Belum Habis Bayar Hutang Bank

cara jual rumah belum habis bayar loan bank atau kerajaan

Ramai yang bertanya saya soalan ni. Boleh ke jual rumah belum habis bayar hutang? Ke nak kena jelaskan hutang dulu, baru boleh jual rumah? Cara jual rumah belum habis bayar hutang bank Saya bagi jawapan ringkas dulu. Ya, anda boleh jual rumah belum habis bayar. Tapi macam mana caranya? Siapa yang akan jelaskan hutang semasa … Read more