Cara Jual Rumah Loan Kerajaan. Mudah Je Rupanya.

cara jual rumah loan hutang pinjaman kerajaan lppsa

Anda ada rumah yang anda beli guna pinjaman LPPSA (Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam). Sekarang anda tengah fikir nak jual rumah. Boleh ke jual? Macam mana cara jual rumah loan kerajaan ni? Siapa yang akan selesaikan hutang anda? Jom ikuti. Boleh Ke Jual Rumah Yang Masih Ada Loan Kerajaan? Jawapan ringkasnya: Ya, anda boleh jual … Read more

Cara Jual Rumah Belum Habis Bayar Hutang Bank

cara jual rumah belum habis bayar loan bank atau kerajaan

Ramai yang bertanya saya soalan ni. Boleh ke jual rumah belum habis bayar hutang? Ke nak kena jelaskan hutang dulu, baru boleh jual rumah? Cara jual rumah belum habis bayar hutang bank Saya bagi jawapan ringkas dulu. Ya, anda boleh jual rumah belum habis bayar. Tapi macam mana caranya? Siapa yang akan jelaskan hutang semasa … Read more

Cara Buat Pengiraan Kos Dan Keuntungan Jual Rumah

pengiraan kos dan keuntungan jual rumah

Bila nak buat keputusan untuk jual rumah, kita mesti nak tahu berapa duit yang kita akan dapat. Barulah kita dapat nilai sama ada hasil jual rumah tu boleh guna untuk perancangan kita seterusnya. Dalam artikel ni saya nak kongsikan tentang cara buat pengiraan kos dan keuntungan jual rumah. Muat Turun Kiraan Microsoft Excel Sebelum saya … Read more

Jual Rumah Sebelum 5 Tahun: Apa Akibatnya?

jual rumah sebelum 5 tahun baru beli

Ada pembaca blog ini tanya kepada saya. Boleh ke jual rumah sebelum 5 tahun? Kalau boleh, adakah saya kena penalti? Adakah elok jual rumah yang baru beli? 1) Jual rumah sebelum 5 tahun: apa yang anda perlu tahu? Sebelum pergi lebih jauh, saya bagi jawapan ringkas dulu: Ya. Anda boleh jual sekalipun rumah tak cukup … Read more

Berapa Lama Proses Dan Tempoh Dapat Duit Jual Rumah?

tempoh dapat duit jual rumah

Anda tengah fikir nak jual rumah. Agak urgent juga kerana ada hajat yang anda kena penuhi selepas jual. Atau memang dah ada pembeli dan tertanya-tanya, berapa lama tempoh dapat duit bila jual rumah. Mari saya terangkan. Sebelum saya mula, saya kena bagi amaran dulu: Tempoh masa yang saya tulis dalam artikel ni hanyalah anggaran berdasarkan … Read more

10 Cara Jual Rumah Cepat Dan Dapat Pembeli Segera

tips jual rumah cepat segera pantas

Anda nak jual rumah. Anda perlukan perlukan pembeli dengan segera sebab ada impian yang anda nak capai selepas jualan. Anda iklankan rumah tapi…senyap sendu. Tiada call dari pembeli. Kenapa dan apa nak buat? Dalam artikel ni saya akan kongsikan 10 cara supaya anda jual rumah cepat laku dan dapat pembeli segera. 1) Beri impresi pertama … Read more